De volgende kruiden zijn geschikt voor paddenstoelen risotto: oesterzwammen, kastanjechampignons, shiitakes en chantarellen.
Wat je ook altijd kunt doen voor extra smaak is gedroogde paddenstoelen weken in heet water.
EN dat gebruiken als bouillon.
Een klein scheutje truffelolie geeft de risotto een heerlijke rijke aardse smaak.
Wat geschaafde verse truffel is natuurlijk nog veel lekkerder.
De lekkerste risotto maak je met paddenstoelen die sterk van smaak zijn.
Gedroogde paddenstoelen zijn superlekker om (geweekt) als onderdeel van je bouillon te gebruiken, maar ook van bospaddenstoelen kun je een heerlijke risotto maken.
Wist je trouwens dat oude champignons sterker van smaak zijn dan verse?
Gooi dat halve bakje met bruinige champignons dus niet weg, maar maak er risotto van.
Dol op risotto?
Maak ook pompoenrisotto of neem een kijkje bij onze andere herfstrecepten.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.