De voordelen van tempeh salades

Loïs Hussein
2025-10-23 20:40:47
Count answers
: 0
Tempeh is heel gezond, en in een aantal opzichten ook gezonder dan tofu.
Fermentatie zorgt er namelijk voor dat bepaalde voedingsstoffen gemakkelijker te verteren worden.
Je lichaam neemt zo de nutriënten uit de soja beter op.
Daarnaast zijn gefermenteerde voedingsmiddelen ontzettend goed voor je darmen.
Je darmflora worden er namelijk gezonder van, en dat betekent ook weer dat je voedingsstoffen beter kunt verwerken.
Tempeh zit natuurlijk boordevol eiwitten, vooral dankzij de soja.
Je krijgt per 100 gram dus maar liefst 17 gram eiwitten binnen.
Het bevat verder weinig koolhydraten en vetten, waardoor de totale caloriewaarde op slechts 145 calorieën per 100 gram uitkomt.
Niet alleen de eiwitten maken tempeh geschikt voor een dagje zonder vlees.
Ook aan vitamines en mineralen bevat het veel waardevols.
Vooral de B-vitamines zijn nuttig voor wie wat minder vlees eet.
Tempeh is bijvoorbeeld een goede bron van foliumzuur.
Alleen vitamine B12 vind je er niet in terug, dat zit alleen in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren en zuivel.
Omdat tempeh met hele sojabonen gemaakt wordt, bevat het meer vezels dan tofu.
100 gram tempeh bevat 6,5 gram vezels.
Dat is al een aardig deel van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.
Isoflavonen kunnen de werking van je hormonen beïnvloeden.
Zo zorgen ze ervoor dat vrouwen in de overgang minder last hebben van opvliegers en andere klachten.
Verder kunnen ze de kans op botontkalking verminderen.