:

Hoe kan ik mijn dressing minder zuur maken?

Max Gruijl
Max Gruijl
2025-10-13 19:47:58
Count answers : 9
0
Gerechten die te zuur smaken, door bijvoorbeeld citroensap, kunnen afgezwakt worden door een tegenovergestelde smaak toe te voegen. Iets zoets zoals suiker, honing of siroop kan helpen. Ook een beetje baking soda kan helpen de zure smaak tegen te gaan. Gebruik hier niet te veel van, anders moet opnieuw zuur toegevoegd worden. Is de tomatensaus te zuur geworden? Dan is een beetje tomatenketchup toevoegen een goed middel om het zure eraf te halen. Ook een schepje appelmoes doet wonderen. Wilt u het gerecht niet zoeter maken, maar liever iets zouter? Dan werkt sojasaus of zout toevoegen ook.
Joël de Jong
Joël de Jong
2025-10-13 19:21:13
Count answers : 6
0
Is je gerecht te zuur? Dit kun je toevoegen: Zoetmiddel: wortels aan een tomatensaus, rietsuiker, honing of agavesiroop Zout: sojasaus, tamari (Japanse, glutenvrije sojasaus) of zout

Lees ook

Hoe maak ik een simpele dressing?

Meng alle ingrediënten door elkaar in een bakje. Meng alle ingrediënten door elkaar in een bakje. Sn Lees meer

Wat is de basis van een dressing?

De basis van een dressing is meestal olie. Dat kan ieder soort olie zijn. Olijfolie wordt vaak gebru Lees meer