:

Kan ik geroosterde broccoli maken in de airfryer?

Ties Lambregt
Ties Lambregt
2025-10-19 04:21:52
Count answers : 3
0
Broccoli is een hele handige groentesoort die je met maar een paar ingrediënten heel eenvoudig kunt bereiden in de oven of airfryer. Ben je in het bezit van een airfryer? Dan kun je de broccoli op 190 graden voor ongeveer 8 minuten bakken. Zorg wel dat de roosjes niet op elkaar liggen maar verspreid ze over de bodem van de pan. Op deze manier worden ze gelijktijdig gaar. In de oven bak je ze iets langer, ongeveer 18 tot 20 minuten op 200 – 220 graden. Persoonlijk vind ik de broccoli lekkerder uit de oven, omdat de roosjes dan gelijkmatig garen. In de airfryer blijft de steel iets steviger, maar als je van een bite houdt, is dat natuurlijk geen probleem. Bak de broccoli in de oven in ongeveer 18 tot 20 minuten of in de airfryer op 190 graden voor 8 minuten bruin en gaar. Ze mogen aan de bovenkant best een beetje verkleuren. Deze krokante stukjes zijn juist het lekkerst.
Eline Luitgardis van Neustrië
Eline Luitgardis van Neustrië
2025-10-08 07:46:26
Count answers : 5
0
Ja, je kunt geroosterde broccoli maken in de airfryer. Zo rooster ik er graag broccoli in. Iedereen die friet kan bakken in de airfryer, kan dus ook broccoli roosteren. Snijd de roosjes van de broccoli en leg ze in de airfryer. Rooster de broccoli nu 20 minuten op 160 °C en schep de roosjes halverwege even om.

Lees ook

Wat is lekker bij geroosterde bloemkool?

Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas dus. Bloemkool en kaas is nou eenmaal een hele lek Lees meer

Hoe lang moet bloemkool in de airfryer?

Bak deze vervolgens 10 minuten op 180 graden. Draai deze vervolgens om en bak deze nogmaals 10 minut Lees meer

Twan Martel
Twan Martel
2025-10-08 06:02:31
Count answers : 5
0
Ja, je kan geroosterde broccoli maken in de airfryer. Het resultaat is goud: geroosterd aan de randjes, een beetje nootachtig, en nog steeds lekker stevig. Om dit te bereiken, verwarm je de airfryer op 180 graden Celsius, snijdt de broccoli in roosjes, besprenkelt ze met olijfolie, peper en zout, en bakt ze voor 10-12 minuten, of totdat ze knapperig zijn en lichtbruin. Je kan de broccoli serveren als warm bijgerecht of als onderdeel van een salade of een groentegerecht.