:

Wat is de verhouding olie-azijn voor vinaigrette?

Arie Verschuere
Arie Verschuere
2025-09-30 21:24:21
Count answers : 6
0
Een vinaigrette is een dressing gemaakt met olie en azijn in de verhouding 3 delen olie en 1 deel azijn. Steeds met de basis 3 delen olie en 1 deel azijn. Neem dan 2 delen olijf of zonnebloemolie, 1 deel walnootolie en 1 deel azijn.
Sofie Bos
Sofie Bos
2025-09-30 20:38:43
Count answers : 5
0
De verhouding olie/azijn is ongeveer 3:1, dus 3 lepels olie en een lepel azijn.

Lees ook

Welke kruiden passen goed bij rauwe tomaten?

Basilicum past goed bij rauwe tomaten. Kruiden passen goed bij rauwe tomaten. Koriander past goed Lees meer

Hoe lang kan ik zelfgemaakte vinaigrette bewaren?

Hoe lang kan ik een vinaigrette bewaren? De vinaigrette is ongeveer een week houdbaar in de koelkas Lees meer

Fabiënne Vermeulen
Fabiënne Vermeulen
2025-09-30 20:27:14
Count answers : 7
0
Het geheim van elk vinaigrette-recept is de verhouding. Die moet ongeveer 3:1 zijn. Per 3 delen olie gebruik je 1 deel wijnazijn. Zolang je de ‘olie en zuur’-verhouding in het oog houdt, kan je spelen met smaken.
Bryan Zuérius Boxhorn van Miggrode
Bryan Zuérius Boxhorn van Miggrode
2025-09-30 19:03:28
Count answers : 5
0
Denk aan een klassieke vinaigrette, waar de verhouding van 2/3 olie op 1/3 azijn de gouden standaard is.

Lees ook

Waarom niet te veel tomaten eten?

Te veel tomatine of solanine kan leiden tot koorts, slaperigheid, lusteloosheid, buikpijn, diarree, Lees meer

Welke azijn is het beste?

Voor het wassen van kleding is witte azijn de beste keuze. Het is mild, geurloos en bevat geen kleur Lees meer

Mike de Jonge
Mike de Jonge
2025-09-30 18:45:18
Count answers : 4
0
Het basisrecept voor vinaigrette gaat uit van een verhouding olie op azijn van 3:1. Dus 3 eetlepels olie met 1 eetlepel azijn, of het dubbele van allebei voor een royale hoeveelheid vinaigrette voor een grotere salade.