:

Hoe voorkom je botulisme bij het infuseren van olie?

Dex Sambo
Dex Sambo
2025-09-25 16:25:07
Count answers : 7
0
Om besmetting met Clostridium botulinum te voorkomen gelden de volgende adviezen: Bewaar zelf ingemaakte producten in olie, zoals knoflook, groente en kruiden of zelfgemaakte pesto maximaal 4 dagen in de koelkast bij 4 °C Ook zelfgemaakte producten in olie zoals groenten in olie, knoflook in olie, chili-olie en kruidenolie zijn een risico. Vooral als je ze buiten de koelkast bewaart en voor langere tijd bewaart. Zo kan Clostridium botulinum zich ontwikkelen tot een schadelijke bacterie.
Fedde Korkmaz
Fedde Korkmaz
2025-09-25 14:03:05
Count answers : 4
0
Als je zelf inmaakt kun je: – De inmaak zo nodig een beetje zuurder maken door wat citroenzuur of zo toe te voegen. – De inmaak op een koele plaats bewaren. – Dingen die niet zuur zijn, en die je ook niet zuur wilt maken, wecken bij 121 graden, in een snelkookpan of pressure canner. –Voedsel waar je twijfels over hebt, vóór gebruik goed verhitten.

Lees ook

Welke olie kan ik het beste gebruiken voor dressing?

De basis van een dressing is meestal olie. Dat kan ieder soort olie zijn. Olijfolie wordt vaak gebru Lees meer

Hoe lang moet je kruiden in olie laten trekken?

Laat de fles een week dicht staan op een donkere plaats zodat de olie de smaak van de kruiden kan op Lees meer