:

Welke kruiden gebruiken Marokkanen?

Jolijn Molenaar
Jolijn Molenaar
2025-09-22 06:15:33
Count answers : 5
0
Marokkaanse kruiden kennen een erg grote verscheidenheid doorheen de vele typische gerechten. Gedroogde gember, komijn, zout, zwarte peper en kurkuma zijn een mengsel die u nagenoeg in elk tajine en couscous zal aantreffen. Komijn wordt in bijna elk Marokkaanse gerecht gebruikt. Kaneel kan worden gevonden in tagines, bastilla en op fruitsalades. Paprika en chilipepers uit de Sahara worden gebruikt om een aantal gerechten op basis van tomaten, plantaardige tajines en chermoula te kruiden. Het zuiden van Marokko is een bron van pure saffraanstampers die worden gebruikt in voedsel, thee en zelfs in de kruidengeneeskunde. Kardemom wordt gebruikt in romige desserts, zoals muhallabia. Kruidnagel worden soms gebruikt bij het maken van bouillon.
Roan Erdoğan
Roan Erdoğan
2025-09-22 01:53:27
Count answers : 6
0
Ras el hanout is veruit de bekendste specerij uit Marokko. Ras el hanout bestaat uit een mengeling van kruiden en specerijen, rozenblaadjes en soms wat lavendel. Za’atar is een populair kruidenmengsel in het Midden-Oosten. Za’atar is een soort wilde oregano, die smaakt naar een combinatie van tijm en oregano. Saffraan is een alom bekend kruid. Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en is een veelgebruikte kruidenmix. Baharat is een van de oudste Arabische kruidenmengelingen.

Lees ook

Welke kruiden in Marokkaanse couscous?

2 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 tl kurkuma, 1 tl gember, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijn, paar tak Lees meer

Welke bouillon voor couscous?

Kippen- of groentebouillon 0,5 l kippen- of groentebouillon, 250 g couscous Breng de bouillon tot Lees meer