:

Wat is de beste kaas om te gratineren?

Sanne Coolen
Sanne Coolen
2025-10-14 09:33:51
Count answers : 8
0
Cheddar, mozzarella, gruyère, emmentaler … jij kiest. Voor tartiflette bijvoorbeeld, een typisch gerecht uit de Savoie, gebruik je een hele reblochon in tweeën gesneden. Vache Bleue stelde voor jou een mengeling samen van drie geraspte kazen, de Gratin Mix. We selecteerden daarvoor een goed smeltende emmentaler, een zachte maasdammer en een krachtige Bergkäse die al je gerechten een perfecte gratinlaag geven in de oven. Je kunt ook een gratin maken met slechts één kaassoort om de smaak van de kaas extra te benadrukken. Gebruik daarvoor de Geraspte Emmental, Geraspte Cheddar of Geraspte Mozzarella van Vache Bleue.
Tijmen Koning Knol
Tijmen Koning Knol
2025-10-06 18:27:45
Count answers : 8
0
Gratineren gaat toch weer het beste met plakjes of stukjes Mozzarella erover verdeeld. Emmentaler en Gruyère zorgen voor een krokanter korstje en een pittigere smaak. Mag het nog krokanter of pittiger? Meng dan wat paneermeel of parmezaan erdoor. Er is echter ook een speciale kant-en klare gratinkaas verkrijgbaar in de meeste supers.

Lees ook

Wat eerst, paneermeel of kaas?

Wil je een knapperige korst, gebruik dan droge ingrediënten. Wil je liever een smeuïge korst, kies Lees meer

Kan je aardappelgratin van te voren maken?

Aardappelgratin is comfortfood pur sang. Het ideale gerecht om te maken als je gasten krijgt, omdat Lees meer

Linn van Dijk
Linn van Dijk
2025-10-04 20:29:32
Count answers : 10
0
Voor het gratineren wordt vaak gekozen voor een combinatie van kazen. Emmentaler, Gruyère en Parmezaanse kaas bijvoorbeeld, deze smelten goed en geven een goudbruine, knapperige korst.
Xavi van de Velde
Xavi van de Velde
2025-09-21 20:43:18
Count answers : 9
0
Hoewel je met vrijwel elke kaas kan gratineren, hoef je niet per se gratinkaas te kopen. Emmentaler is geen beschermde kaas en draagt geen keurmerk omdat het op verschillende plekken gemaakt wordt. Onze tip is koop in plaats van een zakje geraspte kaas een verse blok Emmentaler in de winkel. Gruyère is een Zwitserse kaas en werd vernoemd naar de stad Gruyères. Belangrijk om te weten is dat dit een officiële erkende kaas is mét een keurmerk.

Lees ook

Waarom geen kaas op gratin dauphinois?

Oh ja, mijn versie is die zonder kaas omdat ik het niet lekker vind. Is ook niet nodig vind ik. Lees meer

Kan ik paneermeel over kaas strooien?

Of meng het eens met geraspte kaas en strooi het dan over een ovenschotel net voordat deze de oven i Lees meer