Basilicum doet het altijd goed.
Basilicum kun je echt overal bij gebruiken.
Basilicum komt bij mij ook vaak voorbij als ik borrelhapjes maak.
Basilicum doet het ook heel goed in ovenschotels met tomaat en kaas, maar ook op plaatpizza’s of borrelbroden doet deze combinatie het goed.
Basilicum maakt een simpele salade van tomaat, komkommer en feta ineens net wat specialer.
Mix wat basilicumblaadjes met olijfolie, citroensap en een theelepeltje mosterd en je hebt een heerlijke, frisse basilicum dressing die je over álles wilt gieten.
Basilicum werkt ook verrassend goed in zoete recepten.
Basilicum kun je prima een paar dagen bewaren in een afgesloten potje in de koelkast.
Basilicum kun je heel goed invriezen.
Zet een plantje basilicum op een warme plek, maar niet in direct zonlicht.
Natuurlijk in hartige gerechten zoals pasta’s, pizza’s of salades.
Denk aan een frisse combinatie met citroen, aardbei of watermeloen.