:

Kan ik rauw witloof op voorhand klaarmaken?

Juul van Mil
Juul van Mil
2025-09-13 16:21:06
Count answers : 2
0
Witloofsalade op voorhand maken en in de koelkast bewaren kun je perfect doen. Voorkom uitdroging: dek het witloof goed af. Voorgesneden witloof blijft zo’n 2 dagen goed in de koelkast. Voeg pas bij het serveren van je witloofslaatje de dressing of mayonaise en de andere ingrediënten toe. Anders riskeer je dat het witloof niet meer zo krokant is.
Johannes Kalloe
Johannes Kalloe
2025-09-13 14:46:57
Count answers : 5
0
Doe het (fijn)gesneden witloof in een kom en knijp er wat limoen- of citroensap over. Leg meteen een laagje plasticfolie rechtstreeks op het witloof (niet op de randen van de kom) en druk het goed aan zodat het witloof helemaal luchtdicht zit ingepakt. Bewaar het op een koele en donkere plaats. Roer er vlak voor het serveren de dressing door.

Lees ook

Kun je witlofsalade van te voren maken?

De witlofsalade smaakt het lekkerst als je deze net hebt gemaakt. Je zou eventueel de salade in de Lees meer

Hoe noem je witlof in België?

In Vlaanderen noemt men het gewoon "witloof" of "witloof met sla", maar soms ook de "Brusselse witlo Lees meer

Maja Yildirim
Maja Yildirim
2025-09-13 13:48:28
Count answers : 5
0
Rauwe witlof kun je ook invriezen. Blancheer (= kort verhitten) de groente 2-5 minuten kort voor invriezen. Je kunt de groente dan tot 1 jaar in de diepvries bewaren. Rauw Koelkast: 7-10 dagen Fruitschaal: 3-5 dagen Diepvries (eerst blancheren): 1 jaar