:

Hoe maak je thuis kruidenboter?

Bradley van Spreuwel
Bradley van Spreuwel
2025-09-11 11:55:06
Count answers : 5
0
Om de kruidenboter te maken heb je uiteraard eerst goede boter nodig. Belangrijk bij zelfgemaakte kruidenboter is dat de boter als basis zacht genoeg is. Niet gesmolten, want dan wordt het een kliederboel, maar op kamertemperatuur is wel noodzakelijk om de boter te mengen met de andere ingrediënten. Ga je zelf aan de slag met het maken van kruidenboter? Hou dan rekening dat je de kruiden echt goed fijn snijdt. Dat is nodig om het goed te kunnen verdelen, maar het is ook smakelijker om kleine stukjes kruiden erin te hebben. In alle drie de gevallen meng je de boter goed met de overige ingrediënten. Proef eventueel of je er nog wat peper en zout bij wilt hebben. Je kunt de boter het makkelijkste met een vork prakken en zo alles goed mengen. Eenmaal alles gemengd? Maak een rolletje van de kruidenboter en rol het strak op in plastic folie. Leg het tot gebruik in de koeling.
Lucas Köse
Lucas Köse
2025-09-11 11:17:39
Count answers : 3
0
Klop in een kom de boter met een garde of de mixer luchtig en wit. Hak alle kruiden fijn. Roer de kruiden met de knoflook door de boter. Breng op smaak met zout en peper. Schep de boter op een stuk bakpapier van 20 x 30 cm. Rol de boter strak in het bakpapier op. Knoop de zijkanten eventueel met een stukje keukentouw dicht. Bewaar de boter tot gebruik in de koelkast. Haal de boter 15 min. voor gebruik uit de koelkast. Snijd de boter in plakken en serveer.

Lees ook

Welke verse kruiden voor kruidenboter?

Knoflook, peterselieblad, tijm, ui, paprika, oregano, dille Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte kruidenboter goed?

Je kunt de boter goed verpakt, zeker 2 weken bewaren in de koelkast, of zelfs invriezen. Lees meer

Frederique Esajas
Frederique Esajas
2025-09-11 11:05:16
Count answers : 5
0
Snijd de boter in blokjes, doe in een schaaltje en laat een paar uur staan zodat het zacht wordt. Gooi de Garlic Heaven kruiden door de boter heen en prak het met een vork. Je kunt eventueel aanvullen met wat peper en zout. Is de kruidenboter teveel voor je? Rol wat in plastic folie en vries de boter in.
Emily le Gulcher
Emily le Gulcher
2025-09-11 08:24:22
Count answers : 3
0
Zelf kruidenboter maken is simpelweg een kwestie van alles snijden, raspen en mengen. Het werkt het allerfijnste als de roomboter op kamertemperatuur is, zo is ‘ie zacht genoeg om alles te mengen. Je laat de kruidenboter vervolgens een poosje in de koelkast stevig worden voor je hem serveert. Zorg dat je alle verse kruiden en het teentje knoflook fijngesneden hebt. Meng alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met peper en zout. Zet het geheel afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast zodat het lekker kan intrekken en haal het ongeveer een half uurtje voor je de kruidenboter wilt gebruiken uit de koelkast.

Lees ook

Waaruit bestaat kruidenboter?

Kruidenboter bestaat uit boter en kruiden. De boter als basis moet zacht genoeg zijn. Bijvoorbeeld Lees meer

Wat is de kruidenmix voor kruidenboter?

Het is een mengsel van boter en kruiden. De kruidenmix voor kruidenboter kun je heel makkelijk zelf Lees meer