Of nou ja, maak je plek.
Ik in elk geval.
Vul een ruime kom met koud water week de gelatine daarin.
Voeg telkens één blaadje tegelijk toe aan het water, zodat de gelatine niet aan elkaar klontert.
Zorg dat de room niet gaat pruttelen, zet desnoods het vuur een tijdje uit.
Laat de vanille in elk geval een half uur trekken.
Schenk nu je roommengsel door een fijne zeef in een kom.
Haal de gelatine uit het water, knijp goed uit en roer vlug door de warme room.
Nu is het tijd om de panna cotta in vormpjes of in weckpotjes te doen.
Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Daarna kan je de panna cotta storten.
Als je 'm in een weckpotje maakt is hij klaar en kan je garneren.
Geniet ervan.
WIJNTIP: Drink bij de zoete panna cotta een volzoete wijn.
Zuivel neemt heel snel andere smaken uit je koelkast op.
Zonde!
Je kunt panna cotta dus prima van tevoren maken.
Sterker nog, als je een dag eerder begint, kunnen de toetjes mooi opstijven in de koelkast.
In de koeling zijn ze een dag of twee, drie houdbaar.
Dek ze wel goed af.
Zoek je nog een lekker Italiaans hoofdgerecht?
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.
Wanneer je een weckpotje gebruikt kun je dit hele proces overslaan en direct beginnen met garneren!
Wanneer je de panna cotta later wilt storten, vet je vier gladde kommetjes of espresso kopjes heel licht in met bakspray of olie.
Ik serveer panna cotta het liefst in een glas of weckpotje.
Invetten is dan niet nodig.
Verdeel het mengsel over de glazen, weckpotjes, kopjes of kommetjes.
Zet de panna cotta nu minstens 4 uur koud en afgedekt weg.
Let op dat je ondergrond goed recht is, anders heb je straks schuine panna cotta.