Doe 125 ml yoghurt, 60 ml olijfolie, 3 el dijonmosterd, 3 el honing, 2 el citroensap, 2 el appelazijn, 1 geperst teentje knoflook, ½ tl fijn zeezout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper in een maatbeker en klop alles door elkaar tot een gladde dressing.
Prak 70 g blauwe kaas en 3 el karnemelk door elkaar in een kom tot het mengsel de consistentie van cottage cheese krijgt.
Roer er 3 el yoghurt, 2 el mayonaise, 2 tl wittewijnazijn, ¼ tl suiker en ⅛ tl knoflookpoeder doorheen.
Roer 50 ml karnemelk, ½ fijngesnipperde ui, ½ geperst teentje knoflook, een handvol fijngehakte peterselieblaadjes, een handvol fijngehakte dille, 2 tl fijne mosterd, 125 ml mayonaise en een snufje paprikapoeder door elkaar in een kom.
Doe 3 el pindakaas, 2 el rijstazijn, 2 el limoensap, 3 el olie, 1 el sojasaus, 2 el honing, 2 el suiker, 2 teentjes knoflook, 2 cm verse gember, 1 tl zout en ¼ tl chilivlokken in een keukenmachine of blender en pureer alles helemaal glad.
Doe 5 ansjovisfilets (potje), 2 kleine teentjes knoflook, 2 verse eidooiers, 3 el versgeraspte parmezaan, 2 el citroensap, 1 tl dijonmosterd, ¼ tl fijn zeezout en ¼ tl versgemalen zwarte peper in een blender en mix helemaal glad.
Klop 60 ml arachideolie, 3 el rijstazijn, 2 el witte misopasta, 2 el geraspte gember, 1 el sojasaus en 1 tl sesamolie door elkaar in een kom.
Roer 1 geperst teentje knoflook, 1 el citroensap, 2 el granaatappelmelasse en 5 el extra vierge olijfolie door elkaar in een kommetje.
Pureer 10 g basilicum- en 10 g muntblaadjes met 1 teentje knoflook in een keukenmachine.